Raportul „Protejarea infrastructurii critice: progrese globale, analize și previziuni de piață 2013-2018”

Compania Research and Markets, una din cele mai importante surse de rapoarte internaționale de piață, a anunțat prezența unui nou raport în oferta lor de date despre piețele internaționale. Este vorba de lucrarea de analiză și previziune „Critical Infrastructure Protection Report: Global Advancements, Market Forecasts & Analysis 2013 - 2018"

 

Raportul este o trecere în revistă a progreselor globale și a previziunilor legate de piața produselor și serviciilor de protejare a infrastructurii critice (PIC), cuprinzând informații legate de securitatea rețelelor, securitatea fizică, detecția CBRNE, identificarea vehiculelor, securitate SCADA și managementul clădirilor, pentru perioada 2013 - 2018.

 Activitățile de protejare a infrastructurii critice (de tip PIC) permite organizațiilor guvernamentale să facă față amenințărilor de tip atac terorist,  dezastre naturale, epidemii și atacuri cibernetice. Agențiile guvernamentale și internationale sunt din ce în ce mai preocupate de Securitatea Teritoriului Național (STN) și Protejarea Infrastructurii Critice (PIC), iar ritmul de dezvoltare a infrastructurii se așteaptă să crească rapid în anii care urmează. Focusul în PIC este de a oferi managerilor de infrastructuri critice platforme complexe care să asigure siguranța acestor infrastructuri. Aceste soluții au mai multe beneficii importante cum sunt sistemele îmbunătățite de comandă și control, monitorizarea de la distanță, securitatea perimetrelor, flexibilitatea locului de muncă, sisteme de reacție rapidă și performanță accelerată cu operațiuni simplificate.

Nevoia de a oferi protecție bunurilor critice și de a asigura o funcționare fluentă a economiei, motivează agențiile guvernamentale și proprietarii de infrastructură să dezvolte și să adopte standarde de fiabilitate acceptate internațional. Aceste standarde se referă la securitatea electrică, fizică și cibernetică, precum și la cursurile necesare asimilării informațiilor generale și de punere în practică a acestora. Agenții cheie de pe tot cuprinsul globului intenționează să implementeze aceste standarde de securitate în propriile scenarii curente de lucru. Companii ca Raytheon, Lockheed Martin, Thales, BAE Systems și McAfee oferă soluții mai bune și integrate pe toate verticalele. Aceste companii reușesc performanța de a oferi soluții pentru infrastructuri critice cum sunt cele din industria de petrol și gaze, transporturi și rețele inteligente, în ciuda diferențelor dintre structurile organizaționale și a nevoilor specifice de business.

Nevoia de intensificare a securității infrastructurii critice și sistemele de răspuns în timp real joacă un rol foarte important în dinamica acestei piețe. Chiar dacă adoptarea acestor soluții este relativ lentă în verticale cum sunt cea de transporturi sau de producție, recentele atacuri, dezastrele naturale și problemele de complianță se așteaptă să genereze adoptarea pe scară largă a acestor soluții în anii care vin.  Datorită creșterii continue de automatizare și de virtualizare a locului de muncă, se așteaptă ca oferta de soluții de PIC să crească semnificativ și să penetreze toate verticalele majore. Raportul prevede ca integrarea soluțiilor de protejare a infrastructurii critice cu mediile organizaționale existente va amplifica și mai mult creșterea acestor organizații, facilitând în consecință și adoptarea standardelor de complianță și de regularizare.  

Raportul segmentează piața PIC în: tipuri de tehnologie de securitate, soluții, servicii, verticale și regiuni geografice. Verticalele sunt la rândul lor sub-segmentate pe aplicații și un capitol întreg este dedicat principalilor furnizori mondiali de soluții pentru protejarea infrastructurii critice. Documentul prezintă o analiză detaliată a 10 astfel de furnizori, considerați a fi principalii jucători ai pieței, cu influență și contribuție majoră la dezvoltarea pieței. Între cei 10 furnizori analizați din punct de vedere al produselor și serviciilor, finanțe, SWOT, strategie și contribuție, Intergraph deține un subcapitol dedicat, alături de alți jucători principali, cum sunt Accenture, Cassidian, Ericsson, Honeywell International, Intergraph, Raytheon și alții. Un fragment din raport poate fi obținut gratuit de pe site-ul publicației.

http://www.researchandmarkets.com/research/5t23gq/critical

 

Toate știrile

Știri și articole

Intergraph Computer Services susține masterul de „Managementul Dezastrelor”

Intergraph Computer Services susține masterul de „Managementul Dezastrelor”

Programul de master al Facultății de Geografie din cadrul Universității din București își propune să ajute studenții să își dezvolte competențele profesionale practice și

Intergraph Computer Services susține Simpozionul Național al Studenților Geografi

Intergraph Computer Services susține Simpozionul Național al Studenților Geografi

În perioada 30-31 martie 2019 s-a desfășurat, la Facultatea de Geografie a Universității din București, Simpozionul Naţional al Studenţilor Geografi, un eveniment de tradiție, un spațiu de d