Lumea Geospațială 2010

Pe 24 și 25 iunie 2010 a avut loc cea de-a VIII-a ediție a conferinței de educație și actualizare pentru utilizatorii de soluții Intergraph din România, Lumea Geospațială 2010. Alături de Intergraph Computer Services au susținut evenimentul Microsoft România și sponsorii Ascenta, Industrial Software, Professional Management Solutions, Roel și Romsys.

Prima zi a fost dedicată prezentărilor generale și majoritatea dintre acestea respectând tema conferinței din acest an, INSPIRE. Corporația Intergraph a fost reprezentată de domnul Leos Svoboda, Director Regional pentru divizia Security, Government & Infrastructure pentru zona Europa Centrală și de Sud-Est care a susținut prima prezentare din program.

Anul acesta au fost înscrise la Concursul de postere 8 creații ce au ilustrat mai multe teme geospațiale, obținute cu ajutorul soluțiilor Intergraph. Poliția Română cu posterul "Informația Geospațială în Poliție" au fost câștigătorii premiului I, Consiliul Județean Constanța cu posterul "Analiza geospațială. Decizii stategice" au câștigat premiul al II-lea, iar Primăria Oradea cu posterul "GeoMedia, Covor magic de informative" s-au clasat pe locul al III-lea.

Devenit deja un obicei în cadrul conferinței, concursul intitulat anul acesta "Puzzle Geospațial" a creat pentru cei prezenți un moment de destindere, împletind concepte INSPIRE cu amuzamentul generat de o competiție amicală.

În timpul cinei festive au fost oferite premiile Intergraph celor care au avut cele mai mari reușite geospațiale în activitatea din 2009 și 2010. Câștigătorii acestei ediții au fost: domnul Mihai Busuioc (Premiul pentru Curaj geospațial), Primăria Alba Iulia (Premiul pentru Cel mai bun debut geospațial), Primăria Focșani (Premiul pentru Inițiativa geospațială), Primăria Oradea (Premiul pentru Inovație geospațială), Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (Premiul pentru Revoluție Geospațială).

A urmat premierea celor trei câștigători ai concursului de postere, iar la finalul ceremoniei, fiecare membru al echipei câștigătoare la concursul "Puzzle Geospațial" a primit câte un aparat GPS.

Cea de-a doua parte a conferinței a fost dedicată studiilor de caz și unui curs tehnic. Participanții au avut ocazia să opteze pentru tipul de prezentare cel mai apropiat intereselor lor. Astfel, o parte au ales să rămână în prima sală pentru a participa la discuțiile pe marginea mai multor proiecte implementate în România, în timp ce alții au ales să participe la cursul tehnic în urma căruia au avut posibilitatea de a da un test pentru obținerea unui certificat de absolvire.

 

 

 

Toate știrile

Știri și articole

Noutăți Hexagon Geospatial- Power Portfolio 2018

Noutăți Hexagon Geospatial- Power Portfolio 2018

Power Portofolio de la Hexagon Geospatial combină cele mai performante tehnologii de fotogrametrie, teledetecție, GIS și cartografie. Soluțiile desktop integrate perfect cu soluțiile bazate pe server,

Hexagon Geospatial introduce „SMART DIGITAL REALITY” la HxGN LIVE 2018

Hexagon Geospatial introduce „SMART DIGITAL REALITY” la HxGN LIVE 2018

O nouă viziune de fuziune a tuturor surselor de date  într-o singură platformă: Smart Digital Reality. Aceasta a fost tema cheie la HxGN LIVE 2018 prezentată de la