Lumea Geospațială 2010

Pe 24 și 25 iunie 2010 a avut loc cea de-a VIII-a ediție a conferinței de educație și actualizare pentru utilizatorii de soluții Intergraph din România, Lumea Geospațială 2010. Alături de Intergraph Computer Services au susținut evenimentul Microsoft România și sponsorii Ascenta, Industrial Software, Professional Management Solutions, Roel și Romsys.

Prima zi a fost dedicată prezentărilor generale și majoritatea dintre acestea respectând tema conferinței din acest an, INSPIRE. Corporația Intergraph a fost reprezentată de domnul Leos Svoboda, Director Regional pentru divizia Security, Government & Infrastructure pentru zona Europa Centrală și de Sud-Est care a susținut prima prezentare din program.

Anul acesta au fost înscrise la Concursul de postere 8 creații ce au ilustrat mai multe teme geospațiale, obținute cu ajutorul soluțiilor Intergraph. Poliția Română cu posterul "Informația Geospațială în Poliție" au fost câștigătorii premiului I, Consiliul Județean Constanța cu posterul "Analiza geospațială. Decizii stategice" au câștigat premiul al II-lea, iar Primăria Oradea cu posterul "GeoMedia, Covor magic de informative" s-au clasat pe locul al III-lea.

Devenit deja un obicei în cadrul conferinței, concursul intitulat anul acesta "Puzzle Geospațial" a creat pentru cei prezenți un moment de destindere, împletind concepte INSPIRE cu amuzamentul generat de o competiție amicală.

În timpul cinei festive au fost oferite premiile Intergraph celor care au avut cele mai mari reușite geospațiale în activitatea din 2009 și 2010. Câștigătorii acestei ediții au fost: domnul Mihai Busuioc (Premiul pentru Curaj geospațial), Primăria Alba Iulia (Premiul pentru Cel mai bun debut geospațial), Primăria Focșani (Premiul pentru Inițiativa geospațială), Primăria Oradea (Premiul pentru Inovație geospațială), Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (Premiul pentru Revoluție Geospațială).

A urmat premierea celor trei câștigători ai concursului de postere, iar la finalul ceremoniei, fiecare membru al echipei câștigătoare la concursul "Puzzle Geospațial" a primit câte un aparat GPS.

Cea de-a doua parte a conferinței a fost dedicată studiilor de caz și unui curs tehnic. Participanții au avut ocazia să opteze pentru tipul de prezentare cel mai apropiat intereselor lor. Astfel, o parte au ales să rămână în prima sală pentru a participa la discuțiile pe marginea mai multor proiecte implementate în România, în timp ce alții au ales să participe la cursul tehnic în urma căruia au avut posibilitatea de a da un test pentru obținerea unui certificat de absolvire.

 

 

 

Toate știrile

Știri și articole

Planet anunță o serie nouă de produse la Conferința Online Planet Explore 2020

Planet anunță o serie nouă de produse la Conferința Online Planet Explore 2020

Partenerul nostru Planet Labs anunță debutul conferinței online Planet Explorer 2020, eveniment la care participă 6.000 de participanți din peste 140 de țări.  CEO-ul&n

Luciad 2020 – îmbunătățiri ale capabilităților de vizualizare și analiză 3D

Luciad 2020 – îmbunătățiri ale capabilităților de vizualizare și analiză 3D

Divizia Hexagon Geospatial, partener Intergraph Computer Services a lansat o nouă versiune a platformei sale Luciad dedicată realizării aplicațiilor specializate de analiză geospațială în ti