Intergraph(R) lansează o nouă aplicație pentru infrastructura de date spațiale (SDI)

Sistemele geospațiale care permit guvernelor și corporațiilor să partajeze informații geospațiale conform standardelor industriei

 

Intergraph a prezentat noua aplicație pentru infrastructura de informații spațiale (SDI) pentru a armoniza partajarea datelor geospațiale interinstituțional și între administrații publice, companii și public, pentru îmbunătățirea comunicării, colaborării, productivității și pentru întreținere facilă și costuri reduse.

 Aplicația SDI de la Intergraph include acum produsul GeoMedia(R) SDI, care oferă sevicii Web avansate pentru implementarea infrastructurii de date spațiale și permite instituțiilor să apeleze la datele administrației publice și la mandatele de conformitate. Aplicația e construită pe standarde deschise (OGC, ISO) și arhitecturi orientate pe servicii și e compatibilă cu cele mai bune programe de la Microsoft, Oracle și alții.

Aplicația Intergraph SDI include de asemenea și GeoMedia Fusion, produsul Intergraph pentru armonizarea cu datele de pe desktop-ul existent pentru a facilita conformarea la INSPIRE și la alte directive guvernamentale ce promovează partajarea datelor spațiale. Componente viitoare ale aplicației SDI Intergraph vor include GeoMedia SDI Portal, care va oferi bazele pentru a corela aplicațiile pentru programele de navigare pe internet cu tehnologia SDI.

„Tehnologia și expertiza Intergraph au un rol important în inițiativa SDI” a spus Arco Groothedde, Director Executiv în Agenția de Cadastru din Olanda. „Agenția de Cadastru din Olanda este implicată în înregistrarea terenurilor, măsurătorile topografice și distribuirea geo-informațiilor în Olanda și alte 50 de țări în curs de dezvoltare din întreaga lume. Această inovativă platformă deschisă și experiență Intergraph în SDI vor ajuta aceste inițiative să devină un succes.”

„Arhitectura deschisă a Intergraph, experiența vastă în colaborarea cu administrațiile publice și faptul că este lider în standardele industriei și directivele guvernamentale, inclusiv OGC, ISO și INSPIRE, fac din noi un partener ideal pentru instituții care caută o soluție completă pentru întreținerea datelor spațiale, partajarea și distribuția acestora,” a spus Johann Jessenk, Director Government & Transportation la Intergraph. „ Administrațiile publice la nivel local, regional și național solicită informații geospațiale actuale și exacte pentru a lua decizii mai bune în cazurile de urgență, pentru infrastructura și în managementul teritoriului, dar și pentru securitate, cartografie și servicii publice. Intergraph oferă o aplicație durabilă, flexibilă și interoperabilă, la cheie, creată în concordanță cu cerințele SDI.”

Informația geospațială a devenit un element esențial pentru performanța administrațiilor publice. Proiectele SDI ridică barierele partajării datelor geospațiale, optimizând atât fluxurile de lucru interne, cât și cele externe și oferind instituțiilor avantaje competitive.

GeoMedia SDI Pro extinde valoarea și funcționalitățile programului GeoMedia, deja vast răspândit și apreciat, la operațiuni optime într-un mediu SDI, ca un răspuns la necesitățile de disponibilitate și monitorizare ale infrastructurii moderne. Această ofertă depășește funcționalitatea sistemului informatic geospațial (GIS) și oferă transfer sigur de date, îmbunătățește colaborarea dintre instituții de toate dimensiunile, oferă mai mult control asupra stabilității serviciilor și permite administrarea și configurarea facilă a serviciilor Web bazate pe standarde OGC și ISO. Capacitățile avansate de monitorizare combinate cu accesul la serviciile Web securizate și stabile oferă partajare neîntreruptă de conținut.

GeoMedia a permis întotdeauna utilizatorilor să aducă în același mediu GIS, informații din diverse baze de date, pentru vizualizări, analize și prezentări, ceea ce face această aplicație baza ideală pentru implementări de tip SDI. Pentru că toți utilizatorii obțin datele de la aceeași sursă, problemele cu informațiile redundante sau expirate sunt rezolvate, iar eforturile de colaborare sunt mai mici. Cu GeoMedia SDI Pro, organizațiile pot acum partaja date neîntrerupt și armonios date cu parteneri interni și externi în formatele cele mai potrivite. Inovator în domeniul tehnologiilor geospațiale de 40 de ani, Intergraph ofer cunoștiințe tehnice și de conținut despre operațiunile administrațiilor publice care folosesc informațiile geospațiale pentru a facilita și pentru a asigura succesul implementărilor SDI.

 

Programul Intergraph GeoMedia SDI Pro este disponibil din iulie 2009. 

 

Toate știrile

Știri și articole

Planet anunță o serie nouă de produse la Conferința Online Planet Explore 2020

Planet anunță o serie nouă de produse la Conferința Online Planet Explore 2020

Partenerul nostru Planet Labs anunță debutul conferinței online Planet Explorer 2020, eveniment la care participă 6.000 de participanți din peste 140 de țări.  CEO-ul&n

Luciad 2020 – îmbunătățiri ale capabilităților de vizualizare și analiză 3D

Luciad 2020 – îmbunătățiri ale capabilităților de vizualizare și analiză 3D

Divizia Hexagon Geospatial, partener Intergraph Computer Services a lansat o nouă versiune a platformei sale Luciad dedicată realizării aplicațiilor specializate de analiză geospațială în ti