Intergraph câștigă premiul pentru inovație geospațială

 

Editura Wichmann din Germania a ales divizia Intergraph SG&I drept câștigătoarea Premiului pentru inovatie 2013 cu cel mai bun produs. În competiție cu alți 7 furnizori, divizia Intergraph SG&I a fost nominalizată de un juriu independent format din 5 oameni de știință în domeniul geospațial și a fost selecționată prin vot de către reprezentanți din  industria geospațială.

 

Intergraph a participat cu soluția „Data-as-a-Service” (DaaS) bazată pe formatul de înaltă performanță pentru compresia imaginilor Enhanced Compression Wavelet (ECW), proiectat special pentru îmbunătățirea imaginilor geospațiale. Soluția este completată de un proces super-rapid de streaming datorat protocolului Enhanced Compression Wavelet (ECWP).

 

Un exemplu impresionant ale acestor performanțe este crearea celui mai mare și mai rapid geo-fișier cu Germania, oferit prin intermediul ECW/ECWP și infrastructura Cloud a Intergraph.

 

Provocarea pentru RWE AG, una dintre cele mai mari companii de utilități din Europa a fost operarea volumului uriaș de date ce acoperă peste 365.000 de kilometrii pătrați - întregul teritoriu al Germaniei. Mai exact, întrebarea care cerea răspuns a fost: cum furnizezi 38 de terabiți (TB) de imagini cu întreaga suprafață a acestei țări, cu rezoluție la sol de 20 de centimetri, capturată în 370.000 de fișiere? Pentru a face față acestui volum de date, s-a folosit ERDAS IMAGINE pentru procesarea și compresia a 38 TB de imagini necompresate într-un singur fișier ECW de 1 TB, iar rezultatul a păstrat complet calitatea imaginii și performanța excelentă.

 

Astăzi, consumatorii de date geospațiale se așteaptă la furnizare instantă a datelor. Compresia datelor foarte eficientă prin formatul ECW, fără pierderi de informație, cu o rată de compresie de până la 95% și transmiterea foarte rapidă a datelor geospațiale prin ECWP i-au convins pe majoritatea votanților. Soluția DaaS de la Intergraph este mereu disponibilă, administrează milioane de fișiere de tip geo-date, produce o singură sursă ECW și pune la dispoziție servicii cum ar fi WMS și WMTS, inclusiv distribuție simplă de date prin Clip-Zip-Ship. Soluția e disponibilă pentru desktop, web și dispozitive mobile și reduce consumul lățimii de bandă, resursele IT și costurile.

.

Toate știrile

Știri și articole

Noutăți Hexagon Geospatial- Power Portfolio 2018

Noutăți Hexagon Geospatial- Power Portfolio 2018

Power Portofolio de la Hexagon Geospatial combină cele mai performante tehnologii de fotogrametrie, teledetecție, GIS și cartografie. Soluțiile desktop integrate perfect cu soluțiile bazate pe server,