Intergraph câștigă premiul pentru inovație geospațială

 

Editura Wichmann din Germania a ales divizia Intergraph SG&I drept câștigătoarea Premiului pentru inovatie 2013 cu cel mai bun produs. În competiție cu alți 7 furnizori, divizia Intergraph SG&I a fost nominalizată de un juriu independent format din 5 oameni de știință în domeniul geospațial și a fost selecționată prin vot de către reprezentanți din  industria geospațială.

 

Intergraph a participat cu soluția „Data-as-a-Service” (DaaS) bazată pe formatul de înaltă performanță pentru compresia imaginilor Enhanced Compression Wavelet (ECW), proiectat special pentru îmbunătățirea imaginilor geospațiale. Soluția este completată de un proces super-rapid de streaming datorat protocolului Enhanced Compression Wavelet (ECWP).

 

Un exemplu impresionant ale acestor performanțe este crearea celui mai mare și mai rapid geo-fișier cu Germania, oferit prin intermediul ECW/ECWP și infrastructura Cloud a Intergraph.

 

Provocarea pentru RWE AG, una dintre cele mai mari companii de utilități din Europa a fost operarea volumului uriaș de date ce acoperă peste 365.000 de kilometrii pătrați - întregul teritoriu al Germaniei. Mai exact, întrebarea care cerea răspuns a fost: cum furnizezi 38 de terabiți (TB) de imagini cu întreaga suprafață a acestei țări, cu rezoluție la sol de 20 de centimetri, capturată în 370.000 de fișiere? Pentru a face față acestui volum de date, s-a folosit ERDAS IMAGINE pentru procesarea și compresia a 38 TB de imagini necompresate într-un singur fișier ECW de 1 TB, iar rezultatul a păstrat complet calitatea imaginii și performanța excelentă.

 

Astăzi, consumatorii de date geospațiale se așteaptă la furnizare instantă a datelor. Compresia datelor foarte eficientă prin formatul ECW, fără pierderi de informație, cu o rată de compresie de până la 95% și transmiterea foarte rapidă a datelor geospațiale prin ECWP i-au convins pe majoritatea votanților. Soluția DaaS de la Intergraph este mereu disponibilă, administrează milioane de fișiere de tip geo-date, produce o singură sursă ECW și pune la dispoziție servicii cum ar fi WMS și WMTS, inclusiv distribuție simplă de date prin Clip-Zip-Ship. Soluția e disponibilă pentru desktop, web și dispozitive mobile și reduce consumul lățimii de bandă, resursele IT și costurile.

.

Toate știrile

Știri și articole

Intergraph Computer Services susține masterul de „Managementul Dezastrelor”

Intergraph Computer Services susține masterul de „Managementul Dezastrelor”

Programul de master al Facultății de Geografie din cadrul Universității din București își propune să ajute studenții să își dezvolte competențele profesionale practice și

Intergraph Computer Services susține Simpozionul Național al Studenților Geografi

Intergraph Computer Services susține Simpozionul Național al Studenților Geografi

În perioada 30-31 martie 2019 s-a desfășurat, la Facultatea de Geografie a Universității din București, Simpozionul Naţional al Studenţilor Geografi, un eveniment de tradiție, un spațiu de d