Intergraph câștigă premiul pentru inovație geospațială

 

Editura Wichmann din Germania a ales divizia Intergraph SG&I drept câștigătoarea Premiului pentru inovatie 2013 cu cel mai bun produs. În competiție cu alți 7 furnizori, divizia Intergraph SG&I a fost nominalizată de un juriu independent format din 5 oameni de știință în domeniul geospațial și a fost selecționată prin vot de către reprezentanți din  industria geospațială.

 

Intergraph a participat cu soluția „Data-as-a-Service” (DaaS) bazată pe formatul de înaltă performanță pentru compresia imaginilor Enhanced Compression Wavelet (ECW), proiectat special pentru îmbunătățirea imaginilor geospațiale. Soluția este completată de un proces super-rapid de streaming datorat protocolului Enhanced Compression Wavelet (ECWP).

 

Un exemplu impresionant ale acestor performanțe este crearea celui mai mare și mai rapid geo-fișier cu Germania, oferit prin intermediul ECW/ECWP și infrastructura Cloud a Intergraph.

 

Provocarea pentru RWE AG, una dintre cele mai mari companii de utilități din Europa a fost operarea volumului uriaș de date ce acoperă peste 365.000 de kilometrii pătrați - întregul teritoriu al Germaniei. Mai exact, întrebarea care cerea răspuns a fost: cum furnizezi 38 de terabiți (TB) de imagini cu întreaga suprafață a acestei țări, cu rezoluție la sol de 20 de centimetri, capturată în 370.000 de fișiere? Pentru a face față acestui volum de date, s-a folosit ERDAS IMAGINE pentru procesarea și compresia a 38 TB de imagini necompresate într-un singur fișier ECW de 1 TB, iar rezultatul a păstrat complet calitatea imaginii și performanța excelentă.

 

Astăzi, consumatorii de date geospațiale se așteaptă la furnizare instantă a datelor. Compresia datelor foarte eficientă prin formatul ECW, fără pierderi de informație, cu o rată de compresie de până la 95% și transmiterea foarte rapidă a datelor geospațiale prin ECWP i-au convins pe majoritatea votanților. Soluția DaaS de la Intergraph este mereu disponibilă, administrează milioane de fișiere de tip geo-date, produce o singură sursă ECW și pune la dispoziție servicii cum ar fi WMS și WMTS, inclusiv distribuție simplă de date prin Clip-Zip-Ship. Soluția e disponibilă pentru desktop, web și dispozitive mobile și reduce consumul lățimii de bandă, resursele IT și costurile.

.

Toate știrile

Știri și articole

Dataware Consulting susține „Studentul cu Viziune Geospațială”

Dataware Consulting susține „Studentul cu Viziune Geospațială”

Ediția 2019 a conferinței Lumea Geospațială s-a bucurat, ca în fiecare an, de susținerea companiei Dataware Consulting, furnizor de soluții la cheie personalizate, realizate prin integrarea

Niveluri de maturitate în Administrația Publică

Niveluri de maturitate în Administrația Publică

  Comunitățile urbane de mâine cer soluții inteligente încă de astăzi. Viziunea unui lider al comunității înseamnă o strategie pentru bunăstarea generală și sol