GIS: Critic pentru protecția infrastructurilor critice?

Intergraph Computer Services a participat în calitate de partener pe 10 și 11 octombrie la Seminarul Internațional cu tema “Protecția infrastructurilor critice din sectoarele energetic și comunicații. Dependențe intersectoriale energie-comunicații. Infrastructurile critice de informații în contextul noilor abordări privind securitatea cibernetică. Cooperarea dintre sectorul guvernamental, mediul de afaceri și societatea civilă.” care a avut loc în incinta Bibliotecii Universității Politehnice București.

Organizatorii evenimentului au fost Asociația Română pentru Protecția Infrastructurilor și Serviciilor Critice – ARPIC, Asociația Română pentru Tehnica de Securitate – ARTS, Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice – ANSSI în cooperare cu Transelectrica, Transgaz, Teletrans și Romgaz. Lucrările ediției s-au desfășurat sub egida Academiei oamenilor de știință din România.

În cadrul primei sesiuni, Președintele Executiv al Eurisc Foundation, domnul Liviu Mureșan, domnul Iulian Fota, Consilier Prezidențial pentru Securitate și Apărare și domnul Sorin Encuțescu, Consilier de stat pe probleme de Securitate al Prim-Ministrului au adus în discuție situația actuală și perspectivele colaborării dintre sectorul public, mediul de afaceri și societatea civilă în domeniul protecției infrastructurilor critice din câteva sectoare vitale activităților social-economice, din perspectiva celor mai recente documente internaționale și naționale. Aceste prime discuții au dat tonul următoarelor prezentări susținute de reprezentanți ai Asociației Italiene a Experților în Infrastructuri Critice – AIIC, Universității Bio-medica din Roma și ASIS International despre standardele de securitate, interdependențele și managementul crizelor. Participanții la acest seminar au putut urmări și prezentarea unui segment din seria NATO Chronicles în care domnul Adrian Valciu, Director de Securitate în departamentul de Protecție a Infrastructurii Critice din Transelectrica prezintă sistemul de securitate al instituției, segment care a completat prezentarea pe care a susținut-o referitoare la operarea sistemului electroenergetic ca infrastructură critică.

Maria Vișan, Director Proiecte la Intergraph Computer Services a susținut o scurtă prezentare despre importanța implementării unui sistem GIS pentru protecția infrastructurilor critice. „Pentru companiile care operează cu infrastructuri critice este esențial să cunoască poziția exactă a tuturor echipamentelor și să poată răspunde cât mai eficient alertelor primite de la toate dispozitivele de supraveghere, indiferent de furnizori. Pentru acest lucru este important ca toate sistemele de operare ale unei astfel de companii să fie integrate perfect, iar asta depinde în mare măsura de alegerea furnizorilor potriviți.” Doamna Vișan, a precizat că odată dincolo de sistemele integrate și funcționale, instruirea personalului de specialitate este pasul ce asigură performanța și continuitatea soluției alese.

 Soluțiile geospațiale Intergraph pentru protecția infrastructurii critice oferă informație în timp real pentru a accelera procesul de adoptare a deciziilor fundamentate în timpul unei situații de criză.

 

Toate știrile

Știri și articole

GeoMedia Desktop 2016 v16.2, disponibil

GeoMedia Desktop 2016 v16.2, disponibil

Hexagon Geospatial anunță lansarea GeoMedia Desktop 2016 v16.2, care include îmbunătățiri și abordează diverse probleme raportate de către utilizatori. GeoMedia este un software GIS flexibi

Despre tehnologii și bune practici, cu masteranzii Universității București

Despre tehnologii și bune practici, cu masteranzii Universității București

În săptămâna 20-24 Februarie 2017, ca în fiecare an, am fost gazdă pentru masteranzii care au ales să ne calce pragul pentru stagiul de practică. În decursul u

© Toate drepturile rezervate Integraph Computer Services

Legal Glosar Cookies Termeni și condiții Arhivă website

Facebook YouTube LinkedIN