Energia în priza GIS

Marcel Foca, Director General la Intergraph Computer Services a susținut o prezentare despre scăderea costurilor și creșterea calității serviciilor companiilor din domeniul energetic cu ajutorul sistemelor geospațiale. Managementul geospațial al resurselor (GRM) permite îmbunătățirea deciziilor manageriale ale companiei, reducerea costurilor de operare, siguranța sporită în exploatare și îmbunătățirea comunicării interne.

Conferința „ENERGIA ÎN PRIZĂ: Liberalizarea pieței energiei - efecte asupra economiei", a avut loc în data de 24 septembrie 2013, la World Trade Center București și a propus publicului discuții pe marginea celor mai importante subiecte din acest moment în industria energiei, respectiv prețul energiei la un an de la începerea liberalizării, prețul gazului, resursele României pentru independența energetică, programul statului de listări ale companiilor energetice, direcții de dezvoltare regională a OPCOM și programul de interconectări pe gaze și electricitate, energia regenerabilă versus energia convențională, soluții pentru revitalizarea industriei - exceptarea consumatorilor industriali de la plata taxei pentru energia regenerabilă și pentru cogenerare, gazele de șist, văzute ca o soluție pentru economie și noul nivel al redevențelor.

Evenimentul a adus în fața audienței reprezentanți ai instituțiilor implicate în reglementarea industriei energetice, mari companii de producție, furnizare și distribuție de energie și gaze, asociații de profil și nu în ultimul rând companii care oferă consultanță, servicii și tehnologie marilor jucători din piața energetică.

 În cadrul discuțiilor s-a pus accent pe eficientizarea sistemului de energie din România într-un mod responsabil, prin reglementarea industriei în toate aspectele ei, optimizarea exploatării și realizarea unor strategii durabile pentru a atrage investițiile, cu scopul final de a îmbunătăți productivitatea din această industrie.

Firma Intergraph Computer Services a fost reprezentată în panelul de vorbitori de domnul Marcel Foca, Director General, care a susținut o prezentare despre cum se poate realiza în practică scăderea costurilor și în același timp creșterea calității serviciilor companiilor din domeniul energetic. Printr-o soluție dedicată managementului geospațial al resurselor (GRM) se poate realiza gestiunea activităților prin suport geografic, proces ce susține reducerea costurilor de operare, siguranță în exploatare și îmbunătățirea comunicării interne, toate acestea concretizându-se în creșterea calității deciziilor luate la toate nivelele de management ale companiei.

O astfel de suită integrată de sisteme informatice răspunde necesităților unei societăți din domeniul energetic legate de managementul clienților, al infrastructurii, al resurselor de orice fel și al lucrărilor, oferind posibilitatea realizării de analize complexe pentru dezvoltarea și optimizarea tuturor operațiunilor. Gestiunea informațiilor folosind o soluție GRM ce include sistemele integrate de tip GIS, ERP, WFMS, SCADA, etc., implementată în întreaga instituție duce la obținerea de informație acționabilă și implicit la îmbunătățirea productivității, scăderea costurilor de exploatare și creșterea calității serviciilor sau, altfel spus, duce la o creștere a randamentului investițiilor (ROI) de până la 20%.

 

Toate știrile

Știri și articole

GeoMedia Desktop 2016 v16.2, disponibil

GeoMedia Desktop 2016 v16.2, disponibil

Hexagon Geospatial anunță lansarea GeoMedia Desktop 2016 v16.2, care include îmbunătățiri și abordează diverse probleme raportate de către utilizatori. GeoMedia este un software GIS flexibi

Despre tehnologii și bune practici, cu masteranzii Universității București

Despre tehnologii și bune practici, cu masteranzii Universității București

În săptămâna 20-24 Februarie 2017, ca în fiecare an, am fost gazdă pentru masteranzii care au ales să ne calce pragul pentru stagiul de practică. În decursul u

© Toate drepturile rezervate Integraph Computer Services

Legal Glosar Cookies Termeni și condiții Arhivă website

Facebook YouTube LinkedIN