Analiza de intelligence și lupta împotriva terorismului cibernetic

Domnul Ionel Nițu, Director Executiv al Intergraph Computer Services, analist independent și Președinte al Asociației Specialiștilor în Informații pentru Afaceri (ASIA), a participat în calitate de vorbitor la evenimentul Cybersecurity în România, Provocări și soluții pentru securitatea IT, platforma de cooperare dintre sectorul public și privat ce a avut loc pe 25 și 26 septembrie 2013, la Sibiu. Conferința a reunit peste 120 de reprezentanți ai instituțiilor de stat, firmelor și ONG-urilor care au preocupări în domeniul cibernetic, atât din țară, cât și din străinătate și a fost organizată de Swiss WebAcademy, P Finder Consult și ASIA sub patronajul Ambasadei Elveției în România.

 

Evenimentul a fost gândit ca o platformă de dialog deschis dintre sectorul public și cel privat, o oportunitate de dialog cu cei mai buni specialiști din domeniu. Subiectul principal a fost prevenirea amenințărilor cibernetice, reacții recomandate post-atac și instrumentele ce pot fi implementate, atât active, cât și pasive pentru protecția soluțiilor IT.

Prezentarea susținută de domnul Nițu împreună cu domnul Bogdan Aldea, Vicepreședinte și Director de Dezvoltare la VP Holding a atins puncte de mare interes în situația actuală, în care există peste 600.000 de domenii .ro înregistrate, iar volumul de date generate zilnic se dublează la fiecare 40 de luni. Cei doi au susținut că amenințările cibernetice vor fi mereu prezente în peisajul mediului de afaceri și numai o abordare comprehensivă, bazată pe intelligence va răspunde tuturor tipurilor de amenințări și vulnerabilități. „Este esențial să prevenim aceste amenințări și să trecem de la modelul perimetral de securitate cibernetică la securitate cibernetică bazată de intelligence” au mai precizat cei doi.

 

Toate știrile

Știri și articole

GeoMedia Desktop 2016 v16.2, disponibil

GeoMedia Desktop 2016 v16.2, disponibil

Hexagon Geospatial anunță lansarea GeoMedia Desktop 2016 v16.2, care include îmbunătățiri și abordează diverse probleme raportate de către utilizatori. GeoMedia este un software GIS flexibi

Despre tehnologii și bune practici, cu masteranzii Universității București

Despre tehnologii și bune practici, cu masteranzii Universității București

În săptămâna 20-24 Februarie 2017, ca în fiecare an, am fost gazdă pentru masteranzii care au ales să ne calce pragul pentru stagiul de practică. În decursul u

© Toate drepturile rezervate Integraph Computer Services

Legal Glosar Cookies Termeni și condiții Arhivă website

Facebook YouTube LinkedIN